نقش قرضالحسنه در توانمندسازی و معیشت اقشار نیازمند

به گزارش پایگاه اطلاعرسانی کمیته امداد، متن یادداشت علی عاشوری، مدیرعامل صندوق قرضالحسنه امداد ولایت به مناسبت روز قرضالحسنه به شرح زیر است:
هدف اصلی بانکداری اسلامی ایجاد یک نظام و سیستم توزیع عادلانه اعتبارات است. به ویژه برای آنهایی که دارای تمکن و استطاعت مالی نبوده و همچنین برای افرادی که دارای فکر، اندیشه و توان کار و فعالیت زیاد هستند نیز، باید امکانات و منابع لازم را فراهم آورد.
صندوقهای «قرضالحسنه» با انجام فعالیتهای مربوط بر روی متغیرهای مختلف اقتصادی، به ویژه متغیرهای پولی، بر تابع مصرف و تابع توزیع درآمد تاثیر میگذارند، از سوی دیگر از آن جا که صندوق های قرضالحسنه هم اقدام به جذب سپردههای قرضالحسنه میکنند و هم آنها را در قالب وامهای قرضالحسنه در اختیار متقاضیان قرار میدهند، موثر بر روی نقدینگی و ضریب تکاثری نقدینگی خواهند بود. به عبارت دیگر، صندوقهای قرضالحسنه از سمت تقاضای پول به رشد نقدینگی و از طرف عرضه، به افزایش ضریب تکاثری کمک میکنند.
از منظر دیگر، به جهت نیل به توسعه اقتصادی و ایجاد رفاه در جامعه، نظام بانکی میبایست تسهیلات مورد نیاز بخشهای مختلف اقتصادی را تامین نماید. علاوه بر آیات قرآن، احادیث و روایات متعددی، در تشویق به اعطای قرضالحسنه وارد شده است که همگی نشان از اهمیت این مساله در مکتب جامعه اسلامی دارد.
با توجه به وجود آیات مختلف قرآن کریم در این باره همانند آیه شریفه سوره بقره آیه ۲۴۵ که میفرماید: مَن ذالَّذی یُقرض الله قَرضاً حَسناً فَیضاعفهُ لهُ اَضعافاً کَثیره. کیست که خدا را وام (قرض الحسنه) دهد و خدا بر او به چندین برابر بیفزاید و همچنین آیه ۱۷ سوره تغابن که خداوند متعال از آن یاد کرده است: اِن تُقرضوااللهَ قرضاً حَسناً یضاعفُه لَکمْ وَ یَغفرْ لَکمْ وَ الله شَکُورٌ حَلیم و اگر به خدا قرض نیکو دهید برای شما چندین برابر گرداند و هم از گناه شما درگذرد و خدا بر شکر خلق نیکو پاداش دهنده و بردبار است. میتوان به درستی دریافت که طرح مساله قرضالحسنه در دین مبین اسلام، اهتمام ویژهای وجود دارد.
اگر بخواهیم از منظر تولید و اشتغال در کسب و کارهای کوچک به این منظر نگاه ویژهای را معطوف این موضوع کنیم، ارائه این خدمات قرضالحسنه به فعالان اقتصادی و متقاضیان وامهای قرضالحسنه میتواند به بهبود فضای کسب وکار و شرایط اقتصادی کشور کمک شایانی را داشته باشد چراکه توجه ویژه به اعطای تسهیلات کم سود، عملا میزان سودآوری و تجهیز توسعه بنگاههای اقتصادی را نیز فراهم میکند.
پیرو این نکات؛ یکی از مطالبات جدی رهبر معظم انقلاب اسلامی که به مسئولان متذکر شدهاند، ترویج این سنت الهی و همافزایی برای افزایش ظرفیتهای قرضالحسنه کشور به منظور دستگیری از مستمندان جامعه است. چراکه ترویج این مساله اغلب مشکلات جاری کشور را حل کرده و با بهرهمندی مردم از این تسهیلات، گام مهمی در جهت ایفای نقش در مسئولیت اجتماعی و وظیفه نظام جمهوری اسلامی به جهت نابودی فقر برداشته خواهد شد.
مفتخریم صندوق قرضالحسنه امداد ولایت به پشتوانه سپردهگذاری خیرین گرامی و آحاد مردم جامعه، در پنج سال فعالیت اثربخش خود در حوزه قرضالحسنه، گامهای ارزشمندی را برای رفع محرومیتها و محدودیتهای مالی، توسعه عدالت اجتماعی، توانمندسازی و بهبود معیشت اقشار ضعیف، کاهش آسیبهای اجتماعی، کارآفرینی و اشتغالزایی، تامین خرد مالی برای درمان بیماریها و همچنین حمایت از مددجویان سازمانهای مردمنهاد برداشته است.
بیشک تمامی کارکنان صندوق قرضالحسنه امداد ولایت سهم و نقش بهسزایی در دستیابی به موفقیتها و جایگاه رفیع این صندوق به ویژه در سالهای اخیر داشتهاند.
با توجه به اقدامات شایسته و مطلوب صورت گرفته در حوزه قرضالحسنه کشور، شورای فرهنگ عمومی با هدف ترویج سنت نیکوی قرضالحسنه به منظور تقویت حس نوعدوستی در میان آحاد جامعه، روز ۱۴ اسفند را که مصادف با روز احسان و نیکوکاری نیز هست، به نام روز «ترویج فرهنگ قرضالحسنه» نامگذاری کرد.
اینجانب با تبریک این روز گرامی، از تلاشها و زحمات همه خدمتگزاران و ترویجدهندگان فرهنگ قرضالحسنه و به ویژه همکاران عزیز و گرانقدرم در صندوق قرضالحسنه امداد ولایت در یاری رساندن به تحقق و اجرای اهداف و مسئولیتهای اجتماعی تشکر و قدردانی میکنم.